Oppskrifter

På Brygglab vil du få hjelp til å brygge akkurat den ølen du vil. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Er det første gang du brygger, anbefaler vi allikevel å starte med en klassisk oppskrift som du ser eksempler på under. Husk: Du skal jo kose deg med resultatet også.

Brygglabs Pilsner

Pilsner er en type lyst undergjæret øl (lagerøl), som er den klart mest bryggede ølsorten i verden. Brygglab sin oppskrift gir et øl i tradisjonell tsjekkisk stil, med god balanse mellom Saaz-humle og en lett maltkropp. Ølet gjæres og lagres lenge på lav temperatur, som gir et klart og friskt øl med rene smaker.

FULL OPPSKRIFT

OG 1.050 / FG 1.011 / EBC 12 / IBU 30 / 5 % vol

Brygglabs India Pale Ale

IPA er et gyldent øl dominert av friske smaker av amerikansk humle, som kan minne om sitrus, harpiks, urter og blomster. Det har god fylde, kraftig bitterhet (balansert av litt maltsødme) og lang ettersmak. Brygglab sin oppskrift gir en moderne amerikansk IPA med betydelige mengder Simcoe og Cascade-humle.

FULL OPPSKRIFT

OG 1.065 / FG 1.012 / EBC 19 / IBU 63 / 6.8% vol

Brygglabs Session IPA

En lettdrikkelig IPA med mindre bitterhet og alkohol, men fortsatt den i friske humlesmaken. En skikkelig gressklipperøl.

FULL OPPSKRIFT

Alk 3.7% / IBU 31 / EBC 16 / OG 1.034 / FG 1.006

Brygglabs American Pale Ale

Gylden pale ale i amerikansk stil med tydelig preg av tropisk frukt og sitrus fra humlen. Noe bitterhet balanserer restsødmen.

FULL OPPSKRIFT

Alk 5.1% / IBU 39 / EBC 15 / OG 1.051 / FG 1.012

Brygglabs Blonde Ale

Lys øl i belgisk stil med preg av belgisk gjær. Tørr og leskende.

FULL OPPSKRIFT

Alk 5.4% / IBU 26 / EBC 6 / OG 1.045 / FG 1.004 /

Brygglabs Tyske Hveteøl

Klassisk tysk hveteøl med det karakteristiske preget av nellik og banan.

FULL OPPSKRIFT

Alk 5.0% / IBU 6 / EBC 10 / OG 1.051 / FG 1.013

Brygglabs Brown Ale

Britisk brown ale med preg av karamell, kjeks, tørket frukt og ristet brød.

FULL OPPSKRIFT

Alk 5.0% / IBU 21 / EBC 40 / OG 1.050 / FG 1.012

Brygglabs Porter

Et mørkt og kraftig engelsk øl, der malten har hovedrollen. Den mørkebrune, nesten svarte, fargen kommer av at det er brukt en del mørkristet malt i tillegg til vanlig lys malt. Brygglab sin oppskrift gir et fyldig øl med moderat sødme, og smaker av sjokolade, knekk og brent malt.

FULL OPPSKRIFT

OG 1.072 / FG 1.018 / EBC 65 / IBU 31 / 7.1% vol

Brygglabs Havrestout

En tørr irsk stout med toner av ristet og brent malt, sjokolade og kjeks, men likevel tørr og lett kropp. Inspirert av Guinness.

FULL OPPSKRIFT

Alk 4.6% / IBU 30 / EBC 77 / OG 1.043 / FG 1.008

Lag din egen oppskrift

Hvis du har vært på kurs med oss før, kan du gjerne brygge øl etter egen oppskrift, som må være klar når du kommer på kurset. Husk at maks maltmengde er omtrent 12kg.

Malt
Pilsner malt (5 EBC)
Pale ale malt (7 EBC)
Hvetemalt (5 EBC)
Münich malt (15 EBC)
Amber malt (55-75 EBC)
Brown malt (45-60 EBC)
Pale crystal malt (75 EBC)
Crystal malt (150 EBC)
Sjokolademalt (900 -1 100 EBC)
Carafa II (1 150 EBC)
Roasted Barley ( 1 350 EBC)
Caramel pils (5 EBC)
Hvitt sukker
Flaket havre
Risskall
Lys maltekstrakt (4 EBC)

Humle
Cascade
Simcoe
Centennial
Chinook
Saaz
Northern Brewer
Ekuanot
Amarillo

Gjær
Safale US05
Safale S-04
Mangrove Jacks M20 Bavarian Wheat
Saflager S-23
Safbrew T-58

Andre spørsmål?

Ikke nøl med å ta kontakt på post@brygglab.no

Kontakt

Storgata 5, inngang ved Brygg
/